Η σωστή συντήρηση του υπολογιστή μας είναι το Α και το Ω για την καλή λειτουργία του αλλά και για την παράταση του χρόνου ζωής του. Πρέπει λοιπόν να γνωρίζουμε τους τρόπους για να το επιτύχουμε . Εντοπίζοντας τα λάθη που κάνουμε συνήθως το τεχνικό τμήμα του parts for laptop μας προτείνει tips συντήρησης.
Κακή χρήση της μπαταρίας.
Όταν το laptop μας είναι καινούριο η απόδοση της μπαταρίας είναι πολύ καλή. Με τη πάροδο όμως του χρόνου η απόδοση της πέφτει. Γιατί συμβαίνει αυτό; Συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε το laptop ενώ είναι συνδεδεμένο στην πρίζα και μη έχοντας αφαιρέσει την μπαταρία .
Tip: Για να επεκτείνεται την διάρκεια ζωής της μπαταρίας αφαιρέστε την όταν λειτουργείτε το laptop και το έχετε συνδέσει στην πρίζα.
Η “θέση” του laptop και η υπερθέρμανση !
Οι ώρες που εργαζόμαστε πάνω στο laptop μας είναι αρκετές και μας κουραστικές . Η αλλαγή λοιπόν θέσης του laptop είναι αναπόφευκτη. Συνήθως το τοποθετούμε πάνω στον καναπέ, στα πόδια μας η σε ένα μαξιλάρι κάνοντας κίνηση “ματ” αφού μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στο laptop. Οι ανεμιστήρες δε λειτουργούν σωστά, ρουφούν τη σκόνη και συνεπώς ανεβάζουν τη θερμοκρασία του laptop.
Tip: Κατά την χρήση του υπολογιστή σας φροντίστε να είναι τοποθετημένος σε καθαρή και επίπεδη επιφάνεια σε χώρο καλά αεριζόμενο. Επιλέγοντας μια βάση συμβάλλεται στην αποφυγή υπερθέρμανσης του υπολογιστή σας .
Οθόνη και προστασία!
Η οθόνη του laptop μας είναι πολύ σημαντικό κομμάτι αφού σε περίπτωση βλάβης της δεν μπορούμε να δουλεύουμε στον υπολογιστή μας. Τις περισσότερες φορές τις προκαλούμε μόνοι μας και χωρίς να αντιλαμβανόμαστε πως κάποιες συνήθεις μας μπορούν να προξενήσουν βλάβες. Η προσοχή που οφείλουμε λοιπόν να δώσουμε είναι αρκετή.
Tip: Αποφύγετε να σηκώνετε τον υπολογιστή σας από την οθόνη. Για τον καθαρισμό της οθόνης υπάρχουν ειδικά υγρά πανάκια που καλό είναι να προμηθευτείτε. Αποφύγετε να τοποθετείτε μικροαντικείμενα στο πληκτρολόγιο καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κλείσετε την οθόνη του laptop ξεχνώντας να τα απομακρύνεται και να προκαλέσετε γρατσουνιές.
Κρατήστε τα υγρά και τα φαγητά μακριά!
Συνήθειες όλων μας είναι ενώ εργαζόμαστε στο laptop μας να πίνουμε κάποιο ρόφημα ή αναψυκτικό, αλλά και σε περίπτωση περιορισμένου χρόνου να τρώμε και κάτι “γρήγορο”. Tι γίνεται όμως σε περίπτωση ατυχήματος; Πέφτοντας το υγρό μπορεί να αποβεί μοιραίο για τη λειτουργία του laptop. Τα ψίχουλα που πέφτουν από το φαγητό δεν απομακρύνονται πάντα με τον καθαρισμό και μπορεί να προκαλέσουν βλάβες στα κυκλώματα.
Tip: Αποφύγετε να τρώτε αλλά και να έχετε δίπλα στο laptop υγρά χωρίς να έχουν κάποιο προστατευτικό καπάκι ώστε σε περίπτωση ατυχήματος να μην απλωθούν παντού.
Προστασία από ιούς!
Η κύρια αλλά και αγαπημένη μας ασχολία είναι η πλοήγηση στο internet και το download (ταινιών, τραγουδιών, κτλ). Πόσο ασφαλείς είμαστε όμως από την εγκατάσταση ενός ίου στον περιβάλλοντα χώρο του laptop;
Tip: Φροντίστε να έχετε πάντα εγκατεστημένο και ενημερωμένο στο laptop ένα πρόγραμμα antivirus. Ποτέ μην είστε σίγουροι ότι κάνετε download από ασφαλή sites.
Συνθήκες μεταφοράς.
Όταν θέλουμε να μεταφέρουμε το laptop μας κάποιες φορές αμελούμε να το τοποθετήσουμε στην θήκη μεταφοράς του και το τοποθετούμε σε διαφορές τσάντες. Το αφήνουμε για αρκετές ώρες μέσα στο αυτοκίνητο η γενικά σε χώρους με έντονη θερμοκρασία.
Tip: Για την μεταφορά πρέπει να έχετε μια καλή θήκη στις σωστές διαστάσεις για τον υπολογιστή σας η οποία σε ένα βαθμό θα τον προστατέψει από χτυπήματα που μπορεί να αποβούν μοιραία. Προσπαθήστε να αφήνετε το φορητό σας υπολογιστή να προσαρμόζεται κάθε φορά στη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Όταν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές στη θερμοκρασία μπορεί να προκληθούν βλάβες στο δίσκο και όχι μόνο.