Ο υπολογιστης επανεκκινει ξαφνικα

Αν ο υπολογιστής κάνει επανεκκίνηση ξαφνικά και χωρίς κανένα λόγο τότε τα πιθανά ενδεχόμενα είναι τρία. Ιός, πρόβλημα στο λειτουργικό ή σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις κάποιο πρόβλημα στη τροφοδοσία (πιο πιθανό αν είναι Laptop με αχρηστευμένη μπαταρία).

Αιτία : Φταίει κάποιος ιός ή το λειτουργικό σύστημα


Ιός

Αρκετοί έχουν σαν αποτέλεσμα να δημιουργούν περίεργη συμπεριφορά στον υπολογιστή. Κάποιοι από αυτούς έχουν τη ικανότητα να επανεκκινούν ξαφνικά τον υπολογιστή. Αν έχετε Windows και βλέπετε τυχαία επανεκκίνησή, τότε κατά πάσα πιθανότητα έχετε κολλήσει έναν τέτοιο ιό και με ένα καλό antivirus πρόγραμμα θα πρέπει να ελέγξετε τον υπολογιστή σας για ιούς. Αν έχετε Linux ή MAC η ύπαρξη ενός ιού που να επανεκκινεί τον υπολογιστή δεν είναι πιθανή.


Πρόβλημα στο λειτουργικό σύστημα


Κάποιες φορές κάποιο πρόβλημα στο λειτουργικό σύστημα ή κάποιο conflict με drivers μπορεί να προκαλέσει επανεκκίνηση του υπολογιστή σας. Πάλι είναι πιθανό μόνο αν έχετε Windows σύστημα.
Ελέγξτε για λάθη σε hardware ή στα Windows που ίσως ευθύνονται για αυτές τις επανεκκινήσεις.
Τροφοδοσία
Ένα όχι και τόσο πιθανό ενδεχόμενο είναι να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τη τροφοδοσία του υπολογιστή. Αν και τις περισσότερες φορές που θα υπάρξει πρόβλημα με τη τροφοδοσία, ο υπολογιστής θα κλείνει αν έχετε αποκλείσει όλα τα άλλα ενδεχόμενα μπορείτε να ελέγξετε και αυτό (δοκιμάστε άλλο τροφοδοτικό ή ελέγξτε τα volt).

Πιθανό ενδεχόμενο είναι αν έχετε Desktop ή Laptop χωρίς καθόλου μπαταρία, να έχετε πτώσεις τάσεις στο ρεύμα και αυτές να ευθύνονται για τυχαίες επανεκκινήσεις του υπολογιστή. Λογικά θα βλέπετε και άλλα συμπτώματα στο σπίτι όπως μείωση της έντασης των φώτων ή κλείσιμο άλλων συσκευών. Αν έχετε τέτοιο πρόβλημα και δεν μπορεί να λυθεί ηλεκτρολογικά καλό είναι να αγοράσετε ένα UPS.