Αναρωτιεστε αν εχει ο υπολογιστης σας ιο; μαθετε πως

Αν η απάντησή σας είναι “ναι” σε κάποιες από τις παρακάτω ερωτήσεις, ο υπολογιστής σας ενδέχεται να έχει μολυνθεί από ιό.

Είναι η λειτουργία του υπολογιστή σας πολύ αργή; Ένα κοινό σύμπτωμα για τους ιούς είναι η σημαντικά πιο αργή από το κανονικό λειτουργία του υπολογιστή. Ωστόσο, για τη χαμηλή ταχύτητα ενδέχεται να υπάρχουν άλλα αίτια, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης ανασυγκρότησης του σκληρού δίσκου, της απαίτησης του υπολογιστή για περισσότερη μνήμη (RAM) ή της ύπαρξης λογισμικού κατασκοπίας ή λογισμικού ανεπιθύμητων διαφημίσεων (adware).

Λαμβάνετε μη αναμενόμενα μηνύματα ή κάποια προγράμματα ανοίγουν αυτόματα; Ορισμένοι ιοί μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στα Windows ή σε κάποια προγράμματά σας. Στα αποτελέσματα αυτής της βλάβης ενδέχεται να συμπεριλαμβάνεται η απροσδόκητη εμφάνιση μηνυμάτων, το αυτόματο άνοιγμα ή κλείσιμο προγραμμάτων ή ο ξαφνικός τερματισμός λειτουργίας των Windows.

Λειτουργεί για υπερβολικά μεγάλα χρονικά διαστήματα το μόντεμ ή ο σκληρός σας δίσκος; Ένας ιός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λειτουργεί αποστέλλοντας πολλά αντίγραφα του εαυτού του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μια ένδειξη ότι συμβαίνει αυτό είναι ότι η φωτεινή ένδειξη δραστηριότητας στο μόντεμ ευρείας ζώνης ή στο εξωτερικό μόντεμ είναι συνεχώς αναμμένη, μια άλλη ένδειξη είναι η συνεχής λειτουργία του σκληρού δίσκου του υπολογιστή σας. Αυτά δεν είναι πάντοτε συμπτώματα ενός ιού υπολογιστή, αλλά όταν συνδυάζονται με άλλα προβλήματα μπορεί να υποδεικνύουν μόλυνση από ιό.

Για να πραγματοποιήσετε έλεγχο για ιούς, ανιχνεύστε τον υπολογιστή σας με ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς. Νέοι ιοί εμφανίζονται καθημερινά, συνεπώς, είναι σημαντικό να διατηρείτε ενημερωμένο το πρόγραμμα προστασίας από ιούς.